Žuti prsluci ponovo protestirali na ulicama u Francuskoj

0
Anadolija
Žuti prsluci ponovo protestirali na ulicama u Francuskoj
Foto: AA / Žuti prsluci ponovo protestirali

Pokret “Žuti prsluci“ u centru Pariza održao je nove proteste kako bi izrazio neslaganje s politikom administracije francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Stotine demonstranata okupile su se ispred Državnog vijeća i krenule u protestnu šetnju do Trga Chatelet.

Demonstranti su nosili transparente sa antivladinim porukama i uzvikivali su slogane “Tu smo, uprkos tome što Macron to ne želi“.

Okupljeni su poručili da se Macron ne može sakriti ni u kućnoj izolaciju koja mu je određena zbog nedavnog pozitivnog testa na koronavirus.

Demonstrant, koji se novinaru AA predstavio kao Diddi, kazao je da protestira kako bi branio osnovne slobode u Francuskoj.

“Policija i pravosuđe rade za vladu. To se zove diktatura“, kazao je Diddi i dodao kako su ljudi praćeni i napadani na osnovu njihove vjerske ili etničke pripadnosti.

U Parizu su danas viđene pojačane mjere sigurnosti, a policija demonstrantima nije dozvolila da se približe Jelisejskoj palati i sjedištu parlamenta.

Pokret “Žuti prsluci“ nastao je u Francuskoj prije dvije godine i organizirao je niz antivladinih protesta koji su izazivali i velike nerede na ulicama francuskih metropola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije