Žrtve terorističkih napada dobijat će doživotnu novčanu kompenzaciju

Fena
Žrtve terorističkih napada dobijat će doživotnu novčanu kompenzaciju
Žrtve terorističkih napada na mostovima Westminster i London te onih u parku Finsbury dobijat će doživotnu novčanu kompenzaciju, koja im inače ne bi bila odobrena da su teroristi izvršili napad nekoliko dana ili sedmica kasnije.

Opskurne zakonske izmjene, usvojene samo tri sedmice prije prvih napada u martu, znače da će osiguravajuća kuća Motor Insurers' Bureau pokriti sve troškove liječenja umjesto paušalnih isplata vlade, oko kojih je procedura za dobijanje izuzetno stroga, piše britanski Telegraph.

Pravni stručnjaci pohvalili su ovaj potez, koji će omogućiti plaćanje višemilionskih iznosa za fizikalne i psihoterapeutske terapije za žrtve, kompenzaciju za gubitak zarade i isplate porodicama preminulih.

Četrnaest nevinih ljudi je ubijeno, a više od 100 ranjeno u tri napada u martu i junu ove godine u Londonu.

Povrede koje su nanesene većini preživjelih žrtava uzrokovane su vozilima koja su namjerno korištena kao oružje.

Prije 1. marta ove godine, Motor Insurers' Bureau, osiguravajuća kompanija koja je namijenjena žrtvama automobilskih nesreća, uključila je u svoj ugovor o poslovanju slučajeve žrtava terorističkih napada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije