Žena spasila novorođenče koje su napustili i ostavili u odvodu

Radiosarajevo.ba
Žena spasila novorođenče koje su napustili i ostavili u odvodu
PrtScr / Žena spasila bebu!

U Chennai distriktu u Indiji, žena, kojoj je objavljeno samo ime - Geetha, spasila je novorođenče koje su napustili i ostavili u odvodu. 

Uznemirujući video, koji je objavljen na internetu, prikazuje kako majušnu bebu izvlače iz odvoda, a pupčana vrpca bebi je stegnuta oko vrata.

Geetha je za lokalne medije izjavila kako joj je jedan čovjek, lokalni mljekar, rekao da čuje mačića koji je negdje zarobljen.

Geetha je krenula da traži mačića, ali pronašla je tek rođenu bebu koju je uhvatila za nožice i izvukla. Odmotala je pupčanu vrpcu, oprala bebicu, a onda su stigle i ekipe Hitne pomoći koje su ga odvele u Egmore bolnicu. Bebica je dobro, ali je u inkubatoru, jer ima male disajne probleme.

"Reagirala sam spontano. Provirila sam u odvod i vidjela malu nožicu. Teško mi je bilo zamisliti kako se to dijete osjeća. Ko god je ostavio ovog dječaka, namjerno ga je gurnuo duboko da ga niko ne vidi, a i pupčana vrpca bila je obmotana oko bebinog vrata i zategnuta", rekla je Geetha. 

Geetha (45) je kazala i kako bi voljela da joj dodijele starateljstvo nad dječakom, a ona bi mu voljela dati ime Sugandhiram - što znači sloboda na tamilskom - dječak je, inače pronađen na Dan nezavisnosti Indije.

"Od danas, on je Sugandhiram. Sada može odrasti slobodan", kazala je ova žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije