Otimačici bebe iz Hadžića prijeti tri godine zatvora

A. S.
Otimačici bebe iz Hadžića prijeti tri godine zatvora
FOTO: Facebook / Merhunisa Dedić
Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Merhunisi Dedić (28) iz Visokog, koja se sumnjiči da je u četvrtak otela novorođenče u Hadžićima.

Dedić je pritvor određen na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo jer postoji opasnost od bjekstva i da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla ponoviti krivično djelo, potvrdila je za Radiosarajevo.ba, Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Merhunisa je rođena kod Kiseljaka, a posljednje dvije godine živi u braku sa Muhamedom Dedićem iz Goduše kod Visokog, a njoj se na teret stavlja krivično djelo oduzimanje djeteta, za koje je zaprijećena kazna zatvora do tri godine.

Podsjetimo, Dedić je uhapšena u četvrtak navečer nakon što je, zahvaljujući signalu njenog mobitela, locirana u hostelu "Ferijalac" na Marijin Dvoru.

Tamo je unajmila sobu kako bi bila sa otetim dječakom rođenim prije deset dana. Otkrivena je brzom reakcijom tima tužitelja, policije, ali i uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Reporterska ekipa Radiosarajevo.ba bila je u Goduši kod Visokog i napravila ekskluzivni intervju sa Merhunsinim mužem Muhamedom Dedićem.

Osim toga, razgovarali smo i sa mještanima Goduši, koji su nam kazali kakva je bila otimačica bebe iz Hadžića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije