Žena koja je snimljena kako traži pomoć: Oprostila sam mu sve, volim ga i dalje

Radiosarajevo.ba
Žena koja je snimljena kako traži pomoć: Oprostila sam mu sve, volim ga i dalje
PrtScr / Žena je pronađena, ali detalji slučaja još nisu otkriveni

Žena, koja se nalazila na snimku koji je obišao svijet i na kojem se vidi kako polugola, u 3 sata ujutro, s lisicama na rukama, zvoni na vrata kuća u jednom naselju u Montgomeryju (Teksas), prvi put je progovorila za medije.

Pronađena misteriozna žena, u kući otkriveno i beživotno tijelo muškarca
Tražila pomoć, pa nestala: Velika policijska potraga za misterioznom ženom

Mi vas podsjećamo da je, nakon snimka, policija locirala ženu, a u kući, u kojoj je živjela, pronađeno je beživotno tijelo njenog momka, 49-godišnjeg Dennisa Raya Collinsa. Prema prvim informacijama, Collins je počinio samoubistvo nakon što je snimak njegove djevojke postao viralan.

Da je ostao živ, tvrdi policija, bio bi optužen za otmicu, nezakonito zatvaranje i seksualni napad. Ipak, i pored traumatičnog iskustva, žena (čiji identitet još uvijek nije otkriven) je kazala kako mu je oprostila sve i kako ga i dalje voli.

"Dennis, i ja to vjerujem, on nije bio to kakvim ga predstavljaju, boli me kad vidim kako ga komentiraju na internetu", kazala je ona za KTRK. "Teško je razumjeti razlike koje postoje u nama. Ljudi žele da prikažu Dennisa ili mene kao isključivo dobre ili isključivo loše, tamne ili svijetle, ali svaki čovjek u sebi ima i jedno i drugo."

"Teško je razumjeti kako se neko ko me je tretirao s toliko nježnosti pretvorio tu noć u onu osobu", rekla je ona, pa nastavila: "On je prihvatao moje mračne strane. Mogu biti sebična i radila sam neke stvari zbog kojih bi se većina postidjela, bila sam ovisnica o supstancama jer sam imala tešku povredu. Oprostila sam mu odmah, volim ga. Znam da je i on meni oprostio i da me je volio."

Prije dvije sedmice, podsjetimo, nadzorna kamera na jednoj kući u Montgomeryju zabilježila je jezivi snimak, a žena kaže da je u tom trenutku bila pobjegla iz kuće u kojoj je živjela s Collinsom i kako je bila sve vrijeme uplašena. Kaže da je zvonila na vrata brojnih kuća, ali niko nije otvarao. Potom je pokušala zaustaviti vozila koja su prolazila, ali niko nije htio stati...

Žena se potom vratila u kuću u kojoj je živjela, ali Collinsa tamo nije bilo. Potom je pobjegla obitelji u Dallas. Čula se nakon toga s Collinsom i tvrdi da nije pokazivao nikakve znake da namjerava nauditi sebi. Njegova posljednja poruka njoj bila je: "Zagrli moju majku i budi sretna."

Policija je, dodajmo i to, riješila slučaj nakon što je Collinsova bivša supruga vidjela snimak i pozvala policiju - bila je zabrinuta za Collinsa jer joj je, a i to je rekla policiji, kazao da će počiniti samoubistvo, jer je bio uznemiren zbog snimka koji se proširio po internetu. 

Nakon što su pronašli njegovo tijelo, pored njega su pronašli i poruku u kojoj je priznao zločin koji je počinio. Collins je prije 18 godina također priznao da je počinio seksualni napad i tada je dobio pet godina uslovne kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije