Zelenski rekao kad je zadnji put vidio porodicu, oči mu bile pune suza

Radiosarajevo.ba
Zelenski rekao kad je zadnji put vidio porodicu, oči mu bile pune suza
Foto: Twitter/Channel 4 News / Zelenski rekao kad je zadnji put vidio porodicu, oči mu bile pune suza

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski susreo s novinarima i rekao kako nije moguće ne strahovati za vlastiti život ili život svoje djece, ali kao predsjednik na to "nema pravo".

Novinari su Zelenskog upitali o porodici i privatnom životu, a predsjednik je tokom susreta bio vidno emotivan. Na pitanje kada je posljednji put vidio suprugu Olenu, kćer Aleksandru i sina Kirila, predsjedniku su zasuzile oči te je priznao da jedino na što se može fokusirati su, od početka ruske invazije, posao i ponekad spavanje.

"Neprijatelj me označio kao metu broj 1, a moju porodicu kao metu broj 2", rekao je Zelenski otkrivši kako je odbio američku ponudu da njega i njegovu porodicu evakuiraju iz Kijeva i dodao da noću spava tri sata.

Širom Sarajeva oblijepljeni plakati: Jeste li vidjeli Fuada Hadžihasanagića?

Širom Sarajeva oblijepljeni plakati: Jeste li vidjeli Fuada Hadžihasanagića?

"Možete li viđati svoju porodicu?" upitao ga je novinar, a Zelenski je očiju punih suza rekao da ne može. Njegova supruga Olena se s djecom nalazi na tajnoj lokaciji u Ukrajini, a na pitanje novinara kada ih je posljednji put vidio, rekao je da su posljednji susret imali prije početka rata. Potom se ispravio i rekao da su se vidjeli prije tri dana, piše Index.

"Ja sam čovjek kao i svaki drugi, a ako se osoba ne boji za svoj život ili za živote svoje djece, onda s tom osobom nešto nije u redu", rekao je Zelenski na pitanje je li ga strah da izgubi život u ovom ratu. Snimka se ubrzo proširila društvenim mrežama.

Inače, ranije se pojavio i video Zelenskog i njegove supruge Olene nastala na Valentinovo ove godine.

Snimka je nastala dva dana prije 16. februara, datuma za koji su američki obavještajci upozoravali da bi mogao biti dan početka invazije. Invazija je na kraju počela 24. februara.

"Zajedno smo, kući smo, u Ukrajini smo", rekao je Zelenski u snimci na kojoj je pozirao sa suprugom dok je ona držala buket cvijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije