Zelenski je lani ugostio novinare u domu svojih roditelja, o ponašanju svi pričaju

5
Radiosarajevo.ba
Zelenski je lani ugostio novinare u domu svojih roditelja, o ponašanju svi pričaju
Foto: TikTok/cbsmornings / Zelenski u svom domu ugostio američke novinare

Društvenim mrežama širi se video koji prikazuje kako je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski prošle godine ugostio novinare američkog CBS-a.

Zelenski je novinare pozvao na doručak u kuću svojih roditelja. Dočekao ih je i upoznao s mamom i tatom, a potom pozvao da uđu.

Video je najprije objavljen na TikTok profilu televizijskog programa CBS Mornings. Navode kako su uživali u doručku sa Zelenskim i njegovim roditeljima, a naročito su upamtili rečenicu njegova oca koji je rekao kako "previše brine o svom jedinom djetetu".

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Video je ubrzo postao viralan te je izazvao mnoštvo reakcija. Ljudi pišu kako ih je Zelenski iznenadio svojim ponašanjem te navode kako su njegovi roditelji odgojili heroja, prenosi Index.

"Kako je skroman i brižan. I njegovi roditelji su predivni", "Ovaj čovjek je blago. Treba ga zaštititi", "Kakav čovjek. Zaslužuje cijeli svijet", "On je ono što svaki političar želi biti. Ponizan i vrijedan", samo su neki od komentara.

Mnogi su pisali i kako ne mogu zamisliti kako se njegovi roditelji osjećaju i koliko brinu za svog sina nakon napada Rusije za Ukrajinu. Nadaju se da će čitava situacija imati sretan kraj za ukrajinskog predsjednika.

Inače, nedavno se internetom proširila i poruka koju je ukrajinski predsjednik izrekao u parlamentu nakon svoje inauguracije 2019. godine. U posljednja 24 sata proširila se društvenim mrežama.

"Stvarno ne želim da vješate moje portrete na zidove vaših ureda. Jer predsjednik nije ikona i nije idol. Predsjednik nije portret. Objesite slike svoje djece. I prije nego što donesete bilo kakvu odluku, pogledajte ih u oči", poručio je Zelenski tada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije