Šokantno obraćanje Zelenskog: Možda me posljednji put vidite živog...

2
Radiosarajevo.ba
Šokantno obraćanje Zelenskog: Možda me posljednji put vidite živog...
Foto: YouTube/ Офіс Президента України / Zelensky se obratio javnosti

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je od Amerikanaca dodatnu pomoć. Sastao se sinoć s američkim Senatom preko Zooma i od njih zatražio nove sankcije Rusiji i zabranu leta nad Ukrajinom.

Jedan senator sa sastanka, prenosi CNN, kaže da Zelenskij traži nove sankcije u području energetike, ali i dodatno naoružanje kao pomoć u odbrani od ruske invazije.

Također, naveo je da ukrajinski predsjednik traži od SAD-a zabranu uvoza ruske nafte, ali i prekid svih komercijalnih transakcija putem Vise i Mastercarda, piše Index.

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

Nešto kasnije, objavljeno je da kartice Mastercard ili Visa izdane u Ruskoj Federaciji neće raditi u inostranstvu, a kartice izdane van Rusije neće raditi unutar zemlje.

Zelenski je Amerikancima zahvalio na dosadašnjoj pomoći. Sastanak je trajao oko sat vremena, a odmah na početku sastanka Zelenski je Amerikancima rekao da je ovo možda zadnji put da ga vide živog.

Zelenskij je, podsjetimo, u nekoliko navrata rekao da je "meta broj jedan", dodavši kako ga ruski specijalci traže, a jučer je britanski Times objavio da je Zelenski preživio najmanje tri pokušaja atentata posljednjih dana.

Times je nedavno objavio da su plaćenici iz tzv. Wagner grupe i čečenskih specijalnih snaga poslani da eliminiraju Zelenskog

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije