Zelenski: Nikog se ne bojim! Ostajem koliko je potrebno da se dobije rat

3
Radiosarajevo.ba
Zelenski: Nikog se ne bojim! Ostajem koliko je potrebno da se dobije rat
Foto: Facebook / Video / Володимир Зеленський / Predsjednik Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je na društvenim mrežama svoje novo obraćanje. Kako se vidi na snimci, Zelenski je u svom predsjedničkom uredu u Kijevu.

To je rekao i u obraćanju te dodao da "neće otići, da se ne skriva i da će ostati koliko je potrebno da se dobije ovaj rat".

Kaže da su Rusi podcijenili odlučnost ukrajinskog naroda i obećavaju da neće odustati od pregovora uprkos malom vidljivom napretku u posljednjem krugu pregovora održanog jučer.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Zelenski obećava da će "sve što su Rusi uništili u Ukrajini obnoviti i učiniti boljim od bilo kojeg grada u Rusiji".

"Ostajem u Kijevu, u rezidenciji ureda predsjednika. Ne skrivam se. I nikoga se ne bojim. Ostajem koliko je potrebno da se dobije ovaj rat", govori Zelenskij. "Danas smo imali već treći krug pregovora u Bjelorusiji. Željeli bismo reći "treći i posljednji", ali smo realisti. Tako da ćemo razgovarati i dalje i inzistirati na pregovorima dok ne nađemo način da kažemo našim ljudima - ovako ćemo postići mir. Mir ukrajinskom narodu", dodao je Zelenski. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije