Zbog potpunog zaključavanja ostrva turistima poručili: Idite kući!

0
Radiosarajevo.ba
Zbog potpunog zaključavanja ostrva turistima poručili: Idite kući!
Pixabay / Martinik

Dok većina država, uprkos djelovanju pandemije koronavirusa, teži da u ograničenim uslovima realizuje turističku sezonu, ovog ljeta ima i drugačijih primjera.

Naime, vlasti karipskog ostrva Martinik, inače francuske prekomorske teritorije, pozvale su danas turiste da se vrate kući.

Razlog tome je strogo tronedjeljno zaključavanje ostrva, koje na snagu stupa danas, a tokom kojeg će biti zatvorene radnje i plaže, uz djelimičnu zabranu kretanja stanovništva, prenosi portalanalitika.

“Hoteli će biti zatvoreni, drugi smještajni objekti takođe, među radnjama će biti djelimično otvorene samo one koje prodaju hranu i ljekove, a preporučili smo svim službama da u najvećoj mogućoj mjeri organizuju rad od kuće. Sadržaji za rekreaciju i objekti kulture biće zatvoreni, a ni plaže više neće biti otvorene”, kazao je rukovodilac ostrvskih vlasti Stanislas Kazeles.

Kretanje stanovništva biće ograničeno – najdalje kilometar od njihovih domova.

Martinik trenutno ima stopu od gotovo 1.200 slučajeva koronavirusa na 100 hiljada stanovnika, a u bolnicama je dvostruko više pacijenata u odnosu na optimalan kapacitet. Poredeći sa ostalim francuskim jedinicama uprave, Martinik ima jednu od najnižih stopa vakcinisanih stanovnika – svega 22 odsto imunizovano je prvom dozom.

Francuske vlasti zabrinute su zbog situacije na Martiniku. Zato su danas poslale grupu od 240 medicinskih radnika na petnaestodnevnu ispomoć, a krajem radne nedjelje to ostrvo posjetiće i ministar zdravlja Olivije Veran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije