Ispovijest prevarenog Hercegovca koji je rezervisao smještaj u Makarskoj

Radiosarajevo.ba
Ispovijest prevarenog Hercegovca koji je rezervisao smještaj u Makarskoj
Foto: Radiosarajevo.ba / Makarska

Svjedoci smo ovih dana da su mnogi imali neugodnosti na Jadranskoj obali jer su prevareni za davno rezervirane apartmane.

Jedan od njih je i Hercegovac iz okolice Mostara koji je apartman rezervirao još u maj. Evo njegove priče za portal HERCEGOVINA.in.

"Godinama ljetujem na Makarskoj rivijeri i nikada da sada nisam imao problema. Kao i prošlih godina u svibnju sam nazvao babu kod koje odsjedam i pitao za apartman početkom kolovoza. Rekla je da je slobodan i da košta 30 eura na noć.

Na moje pitanje da uplatim unaprijed avans rekla je da one ne zna u te račune i internet, ta da ću platiti kada dođem. Tri dana prije odmora zove me neka ženska osoba koja kaže da joj je unuka i da joj je žao jer ne mogu nas primiti jer je baba obećala već rezerviran apartman. Nažalost nisam mogao ništa nego prihvatiti to jer ta ženska kaže da nemam nikakvih dokaza ni uplate", kazao je ogorčeni čovjek.

On ističe da su saznali da su apartmani koje su oni rezervisali izdati Poljacima za 70 eura, a da su on i njegovi izbačeni sa popisani.

"Bili smo pošteni i rezervirali prije tri mjeseca kada su prognoze bile crne i kada su nas stožeraši svakodnevno strašili brojkama, a sada kada je to drugačije jednostavno smo prevareni.

Žalosno je da su sada apetiti vlasnicima apartmana toliko porasli da ono njihovo bolje išta nego ništa od prije tri mjeseca preraslo u pohlepu i prevaru. Babu nisam prijavio jer sam siguran da joj je ta kćerka ili unuka nasolila pamet i da je to učinila bez njenog znanja. Žalosno je čime se služe, ali ovo mi je škola", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije