Ovo su cijene smještaja za hrvatsko ostrvo koje važi za najljepše u Srednjoj Dalmaciji

2
Radiosarajevo.ba
Ovo su cijene smještaja za hrvatsko ostrvo koje važi za najljepše u Srednjoj Dalmaciji
Pixabay / Brač

Na Braču postoji obimna ponuda smještaja, pa je moguće pronaći i neke povoljnije opcije.

Nema nikakve sumnje da je opravdano što se ostrvo Brač smatra jednim od najljepših u središnjem dijelu Dalmacije.

Ne samo da je obala ovog ostrva duga, već je i razuđena, i može se pohvaliti nekim od najljepših plaža hrvatskog primorja.

Brač  - undefined

Pixabay: Brač

Supetar, Bol, Milna i Postira, tek su neka od ljetovališta koja su proslavila ovo ostrvo. Sasvim sigurno, plaža Zlatni rog ili Zlatni rat smatra se najpoznatijom na Braču.

Iako je turizam najrazvijenija privredna grana, ostrvljani se bave i uzgojem maslina, ali i vinove loze. Takođe, u određenim dijelovima ostrva je razvijeno i stočarstvo, a mnogi stanovnici Brača se bave i ribarenjem i klesarstvom.

Mada na ostrvu postoje brojne plaže, mnogi turisti rado biraju ljetovanje na Braču zbog netaknute prirode, po kojima je ovo ostrvo poznato i zbog bogate borove šume.

Koliko košta ljetovanje na Braču?

Polovinom jula mjeseca, cijena iznajmljivanja dvokrevetne sobe u Supetaru i Bolu iznosi 45 evra. To je u ovom trenutku najjeftinija opcija.

Par eura više košta noćenje u dvokrevetnoj sobi u ljetovalištu Škrip. U Sumartinu je trenutno najjeftiniji smještaj koji košta 50 eura za noć.

Brač  - undefined

Pixabay: Brač

Noćenje u smještaju sa četiri zvjezdice u Gornjem Humcu, u kom je gostima na raspolaganju i bazen, polovinom jula košta nešto više od 90 eura za noć. Isto toliko košta i smještaj u ljetovalištu Bol, koji je nešto veće površine.

Smještaj u luksuznoj dvokrevetnoj sobi u Bolu, u vili sa četiri zvjezdice košta oko 150 eura, na bazi noćenja sa doručkom.

Noćenje sa doručkom u hotelu sa četiri zvjezdice, u kome postoji i bazen, polovinom jula za dvije odrasle osobe košta oko 200 eura.

Razlika u cijeni može da bude značajna, a sve zavisi kako od lokacije samog smještaja, tako i od njegovog kvaliteta, odnosno kategorizacije, piše Telegraf.rs 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije