Zastrašujuća nesreća u Njemačkoj: Prevrnuo se autobus iz Srbije

1
Radiosarajevo.ba
Zastrašujuća nesreća u Njemačkoj: Prevrnuo se autobus iz Srbije
Foto: BLP / Teška nesreća u Njemačkoj

Autobus koji se jutros prevrnuo na njemačkom autoputu A13 između Staakowa i Freiwaldea, u pravcu Berlina, je iz Srbije, objavili su njemački mediji.

Kako je za BILD potvrdio Torsten Wendt, glasnogovornik odgovorne policijske uprave za jug, autobus se trebao okrenuti u odmorište Krausnicker Berge u 9.48 sati kada se dogodila nesreća.

Manji autobus, koji je bio na putu za Berlin, sišao je s ceste oko 50 metara iza ulaza s desne strane i "pao u stranu", nastavio je Wendt. Uzrok nesreće još uvijek je potpuno nejasan.

Šest spasilačkih helikoptera, 30 spasilačkih vozila i 12 ljekara hitne pomoći dežuraju. Osim toga, stiglo je vatrogasno društvo sa 22 vozila. Autoput je u početku bio potpuno zatvoren u oba smjera, kasnije se cesta u smjeru Dresdena mogla ponovno otvoriti.

Kako je Ralph Meier rekao za BILD, autobus je bio na putu iz Beograda preko Berlina za Stockholm, pa je bilo mnogo međunarodnih putnika. Na brodu su bila dva Izraelca, jedan Šveđanin, šest Nijemaca i sedam Srba.

U autobusu je bilo 34 putnika od kojih je 17 povrijeđeno. Teške tjelesne povrede zadobila su dva vozača i još četiri putnika, piše Bild.

Teško povrijeđeni prevezeni su u bolnice u Cottbusu i Berlinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije