Facebook / Status vozača autobusa postao viralan na društvenim mrežama

28. 07. 2021. u 17:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 24

Čitav region i dalje je potresen zbog stravične saobraćajne nesreće, koja se u nedelju dogodila kod Slavonskog Broda, kada je u prevrtanju autobusa poginulo deset osoba, a više od 40 je povrijeđeno.

Nakon što je sudija istrage u utorak ispitao uhapšenog 52-godišnjeg vozača kosovskog autobusa, vozač je predat u zatvor u Požegi.

Stravičnu nesreću na društvenim je mrežama komentarisao je i Ivan Kaspret, profesionalni vozač iz Zagreba, a njegov status je u kratkom roku postao viralan na društvenim mrežama:

"Godišnje radim oko 140.000 km autobusima pa se osjećam pozvano nešto reći na ovu temu… Sjetite se svi koliko puta ste zatrubili autobusu jer vam smeta!? Koliko ste puta blicali na autoputu autobusu jer vam smeta!?

Koliko ste se puta kao putnik žalili na klimu!? Koliko ste se puta žalili na glasnoću radija!? Koliko ste puta prigovarali vozaču zašto ne vozi brže da dođete na odredište prije!? Koliko puta niste htjeli ni da poslušate da vozač ima zakonsko radno vrijeme i pauzu!? Koliko ste puta pri povratku s izleta molili vozača da stane 'tu nakratko samo da iskočite iz autobusa'!?

Od svih tih vaših molbi i pitanja nas boli želudac. Boli nas želudac jer ako vam udovoljimo - krivi smo, ako ne udovoljimo - ne valjamo… Dragi moji prijatelji, sutra sam možda ja na ovakvim fotografijama! Možda je neki moj kolega… i zato shvatite da je to 'hljeb sa sedam kora'! Ni ova priča kao ni mnoge do sada nisu crno-bijele!

Taj vozač je želio da dođe kući, da donese hljeb porodici, da zagrli porodicu, naspava se i opet ode na putNjegov odabir nije bio da bude umoran, njegov odabir nije bio da ubije autobus ljudi… To je bio njegov posao i dogodilo se! Nemojmo ga razapinjati jer nismo ni one 'tatine sinove' koji su novim bijesnim automobilima ubili mnoge! A to nije ista kategorija ljudi niti prekršaja!" objavio je Kaspret na Facebooku.

Njegovu objavu u dva dana podijelilo je gotovo 1,000 ljudi, a komentari podrške su brojni.

Vozaču autobusa koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u nedjelju ujutro određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)