Preokret u Hrvatskoj. Advokat vozača autobusa: Nikome nije rekao da je zaspao za volanom

2
Radiosarajevo.ba
Preokret u Hrvatskoj. Advokat vozača autobusa: Nikome nije rekao da je zaspao za volanom
Foto: HRT / Autobus nakon nesreće

Istražni sudija Suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo donio je odluku o istražnom zatvoru za vozača kosovskog autobusa koji je u nedjelju ujutro sletio s autoceste kod Slavonskog Broda.

Igor Cišper, advokat vozača, kazao je u izjavi za medije nakon donošenja odluke da je uspio razgovarati sa svojim klijentom te da mu je žao što se sve dogodilo.

"Koliko sam doznao od njega, on nikome ni u jednom trenutku nije rekao da je zaspao", rekao je advokat Cišper i dodao da će zadržati za sebe što mu je tačno rekao vozač, prenose hrvatski mediji.

"Ne znam kako je državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu došlo do tog zaključka", rekao je komentirajući saopćenje prema kojem je mogući uzrok nesreće umor vozača i nesposobnost da sigurno upravlja vozilom.

Na pitanje što će biti dalje, kazao je da je sada određen istražni zatvor na mjesec dana pa će se onda vidjeti što će se dalje poduzimati, uključujući i eventualni prijedlog o prepuštanju slučaja kosovskom pravosuđu.

Podsjetimo, vozač se sumnjiči za kazneno djelo počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju.

Prema tom članku, ovisno za koju se klasifikaciju djela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.

Kosovski autobus je slijetio s autoceste A3 Zagreb – Lipovac. Poginulo je deset osoba, a više od 40 je ozlijeđeno. Među deset poginulih je i drugi vozač autobusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije