Zašto Biden neće poslati američku vojsku u Ukrajinu?

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

XYZ

Čuj zasto neče pa nije LUD po vama novinarima treba izvrsiti desant na Ukrainu i izazvati III Svijetski rat i to Nuklearni , ako je Putin BUDALETINA hvala Bogu da to nije Biden.Raznjece ih Zapad Sankcijama.

Gost

Stradanje Ukrajine je sramota za sve. Ukrajinske vlasti mogle su izbjeći razaranje i gubljenje ljudskih života, prihvatanjem vojne neutralnosti, što nije sprječavalo njihov put za EU, kao što je izabrala Finska. Smatrali su da je njihova sigurnost veća ako se pridruže NATO savezu i da je njihovo pravo, pristupanja u NATO savez, važnije od ratnih posljedica koje su ih zadesile. Nisu uzimali u obzir sigurnosne razloge susjeda Rusa koji su ekonomski višestruko slabiji nego NATO (možda dvadesetak puta) i da je približavanje ovog saveza na granicu sa koje je Moskva praktično neobranjiva, njima potpuno neprihvatljivo pa i po cijenu posljedica koje im donosi rat. Rat koji je izbio je posljedica sigurnosnih prijetnji Rusima, o kojima Zapad nije žurio da razgovara. Približavanje NATO saveza se nezaustavljivo dešavalo i približavalo tački kada ga je više nemoguće zaustaviti.

/ Najnovije