Zaražena djevojčica provela na respiratoru 11 dana: Moglo bi vam biti kao i meni...

0
Radiosarajevo.ba
Zaražena djevojčica provela na respiratoru 11 dana: Moglo bi vam biti kao i meni...
FOTO: Screenshot / Paulina Velasquez

Među mladim ljudima često prevladava stav da ih koronavirus ne može teže pogoditi zbog čega neki od njih izbjegavaju i cijepljenje. Ali, slučaj jedne tinejdžerice iz Floride pokazuje da niko nije siguran te da trebamo učiniti sve kako bi zaštitili sebe i one oko sebe.

Paulina Velasquez (15) 11 dana je provela na respiratoru.

Nakon što je izgubila osjet mirisa i okusa te osjetila simptome gripe, otišla se testirati i saznala da je pozitivna. Iako se prije toga mogla i htjela cijepiti Pfizerovim cjepivom, to ipak nije učinila.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Sedmicu dana nakon dijagnoze, primljena je u bolnicu. Zbog teške upale pluća, njeno stanje pogoršalo se u tolikoj mjeri da su je morali staviti na respirator.

"Bilo je strašno kad su mi rekli da će joj to učiniti jer nisam znala što očekivati", rekla je Paulinina majka Agnes za CNN.

Doktor Venu Davabhaktuni, koji je liječio tinejdžerku, kaže kako je sve moglo završiti puno gore, ali njenom oporavku pomogla je činjenica da je mlada i zdrava.

Paulina se, uprkos tome što je najgore prošlo, i dalje osjeća slabo zbog čega prolazi terapije koje bi joj trebale vratiti snagu, piše Net.hr.

Nakon teškog iskustva s CoOVID-19, Paulina poručuje kako se namjerava cijepiti i svim drugim ljudima njenih godina savjetuje da učine isto:

"Moja poruka je jednostavna - ako možete, cijepite se. I ja ću, čim mi liječnik to odobri. COVID je vrlo ozbiljan virus koji ne bira. Moglo bi vam biti kao i meni, a ja ne želim da iko prolazi ono kroz što sam ja prošla", rekla je Paulina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije