Najveći porast: U Njemačkoj novi crni rekord novozaraženih i preminulih

0
Anadolija
Najveći porast: U Njemačkoj novi crni rekord novozaraženih i preminulih
Foto: EPA-EFE / Njemačka

U Njemačkoj sudanas registrovana 23.542 slučaja zaraze i još 218 preminulih od posljedica koronavirusa, što je najveći porast i novozaraženih i preminulih u jednom danu od početka pandemije u toj zemlji. 

Unatoč tome što je uvedeno djelimično "zaključavanje" te zemlje 2. novembra, nedjeljni prosjek novozaraženih ostao je iznad 18.500 slučajeva zaraze.

Berlin, Bremen, Hesse, North Rhine-Westphalia i Bavaria su regioni najviše pogođeni ovim virusom.

"Porast brojeva je uzrokovan sve širim prenosom virusa, s brojnim klasterima u domaćinstvima, ali i u ustanovama u kojima borave zajednice, staračkim i domovima za trajnu njegu, kao i poslovnim okupljanjima ili tokom vjerskih događaja", naveo je Institut Robert Koch (RKI) u poslednjem izveštaju.

Broj pacijenata oboljelih od koronavirusa koji se nalaze na intenzivnoj njezi je skoro udvostručen u prethodne dvije sedmice.

Jučer je na intenzivnoj njezi bilo 3.186 pacijenata, od čega skoro polovina na respiratorima, pokazali su podaci DIVI Asocijacije za hitnu medicinu.

Njemačka je peta zemlja u Evropi po pogođenosti koronavirusom, odmah poslije Francuske, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva i Italije.

U toj državi, do sada je ukupno registrovano 751.095 slučajeva zaraze s najmanje 12.200 preminulih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije