Zaplijenjena još jedna jahta Tango u vrijednosti od 120 miliona dolara

0
Radiosarajevo.ba
Zaplijenjena još jedna jahta Tango u vrijednosti od 120 miliona dolara
Foto: EPA-EFE / FBI i španska policija na jahti ruskog oligarha

FBI i španjolska civilna garda pretraživali su u ponedjeljak kod Balearskog otočja u Sredozemnom moru jahtu u vlasništvu ruskog milijardera Viktora Vekselberga, bliskog saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina, javlja Tanjug.

Pripadnici policije ušli su na jahtu u marini Real u luci Palma de Mallorca, glavnom gradu španjolskih Balearskog otočja u Sredozemnom moru.

Novinari Associated Pressa na mjestu događaja vidjeli su policiju kako u ranim jutarnjim satima ulazi i izlazi iz broda, a portparol španjolske civilne garde, koji je zahtijevao anonimnost, potvrdio je da su službenici španjolske policije i FBI od jutros u marini gdje pretresaju jahtu ruskog milijardera.

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Izvor iz Civilne garde rekao je agenciji AP da je jahta Tango dužine 78 metara pod zastavom Kukovih otoka vrijedna oko 120 miliona dolara, predmet policijske istrage.

Ovaj brod je vlasništvo ruskog oligarha Viktora Vekselberga, koji je na čelu moskovske Renova grupe, konglomerata koji se bavi metalima, rudarstvom i tehnologijom, navodi se u dokumentima američkog ministarstva finansija.

Cijela Vekselbergova imovina u SAD je zamrznuta i američkim kompanijama je zabranjeno da posluju s njim i njegovim poslovnim subjektima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije