Zakharova odgovorila Macronu: "Stvarno? Vi se žalite, a vi ste nas naučili..."

8
Radiosarajevo.ba
Zakharova odgovorila Macronu: "Stvarno? Vi se žalite, a vi ste nas naučili..."
Foto: EPA-EFE / Maria Zakharova

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nazvao je karikature objavljene na društvenim mrežama Ambasade Rusije u Francuskoj "neprihvatljivima", a sam ambasador Aleksej Meškov je pozvan na razgovor u francusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Na spornim karikaturama se ismijavaju Europska unija i Sjedinjene Američke Države.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova, jedna od najmoćnijih žena u Putinovoj političkoj administraciji, komentirala je Macronovu reakciju kao i njegovu želju da se karikature neće ponoviti, piše Večernji.hr.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Stvarno? Francuski predsjednici i francusko Ministarstvo vanjskih poslova su ti koji su nas naučili da su sve karikature normalne. Pa i one čudovišne u Charlie Hebdo", navela je Zakharova na društvenim mrežama.

Zakharova spominjujući Charlie Hebdo se referirala na francuski satirični čaropis koji objavljuje često kontroverzne karikature, kao što su one poslanika Muhammeda pozivajući se pritom na slobodu medija.

Podsjećamo, časopis Charlie Hebdo je već tri puta bio meta terorističkih napada, a u onom 2015. godine poginulo je 12 ljudi. Ruska ambasada je nakon francuskih prigovora sklonila sporne karikature.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije