Zakašljao se prema policajcu pa dobio šest mjeseci zatvora

Radiosarajevo.ba
Zakašljao se prema policajcu pa dobio šest mjeseci zatvora
Foto: Pixabay / Ilustracija

Muškarac je u srijedu osuđen na šest mjeseci zatvora zbog toga što se nakašljao prema policajcu koji ga je provjeravao, pošto je rekao da je zaražen koronavirusom, saopćila je londonska policija.

"Mislimo da je to prva zatvorska kazna izrečena u Londonu za incident povezan s Covidom-19 u kojemu je učestvovao policijski službenik", navodi policija u saopćenju.

Incident se dogodio u utorak, kada je policajac provjeravao 55-godišnjaka pošto ga je prolaznik upozorio da je vidio muškarca kako obija automobile u četvrti Westminster, na zapadu Londona. Kada ga je htio pretresti, Adam Lewis je uzviknuo: "Imam Covid! Nakašljat ću ti se u lice i dobit ćeš ga!"

Lewis se zatim namjerno nakašljao prema policajcu, htio pljunuti na njega i ugristi ga, dodaje se u saopćenju. Uhapšen je zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih povreda a u srijedu ga je londonski sud osudio na šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog napada na pripadnika redarstvenih snaga, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije