Zabrinjavajući podaci: Broj zaraženih u Njemačkoj raste

1
Radiosarajevo.ba
Zabrinjavajući podaci: Broj zaraženih u Njemačkoj raste
Foto: AA / Njemačka

Zdravstvene službe u Njemačkoj izvijestile su Institut za kontrolu bolesti Robert Koch (RKI) o 23.804 novozaraženih od koronavirusa i 219 preminulih u periodu od jednog dana.

Ta statistika zasnovana je na ciframa od subote ujutro, dok su nove promjene ili dodavanja u izvještajima RKI mogući tokom dana.

"Nakon privremenog opadanja broja zaraženih tokom uskršnjih praznika, snažno povećanje broja zaraženih se nastavilo", navodi RKI u svom posljednjem izvještaju o situaciji s pandemijom objavljenom u petak navečer i dodaje da je taj rast posebno uočen u mlađim dobnim grupama.

Prošle je subote RKI izvijestio o 24.097 novozaraženih i 246 preminulih u periodu od 24 sata.

Broj novozaraženih na 100.000 stanovnika iznosi 160,7 širom Njemačke, sudeći po podacima RKI objavljenim u jutarnjim satima. Dan ranije, RKI je izvijestio o stopi incidence od 160,1, koja je prije četiri sedmice iznosila 99,9.

Od izbijanja pandemije, RKI je povrdio 3.123.077 zaraženih koronavirusom u Njemačkoj. Stvarna ukupna cifra vjerovatno je mnogo viša jer se brojni zaraženi ne uvrštavaju u statistiku, prenosi dpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije