Za koga je glasao bivši predsjednik George Bush

Radiosarajevo.ba
Za koga je glasao bivši predsjednik George Bush
EPA / George W. Bush
U Sjedinjenim Američkim Državama danas se održavaju 58. po redu izbori za predsjednika.

Najjači kandidati su Hillary Clinton (Demokrate) i Donald Trump (Republikanci).

 

Ono što je zanimljivo tokom ovih izbora jeste velika rascjepkanost tabora i velike podjele kada je riječ o glasovima.

 

Rush Limbaugh, jedan od najpoznatijih američkih radijskih urednika i voditelja, kazao je kako ima informaciju da su Republikanac i bivši američki predsjednik George W. Bush i njegova supruga Laura glasali danas za Hillary Clinton.  Limbaugh je potvrdio glasine posljednjih mjeseci da će Bush ove godine podršku dati kandidatkinji iz reda Demokrata.

 

No, Wall Street Journal donosi kako su George i Laura glasali prije dvije sedmice, ali nisu dali podršku Hillary, ali ni Trumpu. To što George Bush ipak nije dao glas republikanskom kandidatu, govori o težini kršenja ove tradicije.

 

Podsjećamo, Georgeov brat Jeb Bush bio je Trumpov protivnik i jedan od republikanskih kandidata za predsjednika, ali je “utrku” napustio u februaru ove godine. Trump ga, u debatama, nije štedio - i njihov otac i, također, bivši predsjednik George Bush navodno je dao podršku Clinton, a njihova majka Barbara Bush javno je kazala da ne shvaća koja žena može dati glas Donaldu Trumpu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije