Maureen Cormack o američkoj politici prema BiH nakon izbora

V.A.Z.
Maureen Cormack o američkoj politici prema BiH nakon izbora
I u Sarajevu se večeras, u organizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, održava svečana izborna noć povodom američkih predsjedničkih izbora.

Ambasadorica Maureen Cormack, otvarajući svečanost rekla je kako su “večeras fokusirani na proces američkih demokratskih izbora, ali su građani ti koji će donijeti odluku, te se nadamo da će i večerašnji događaji biti dokaz tog demokratskog procesa”.

“Znam da je veliki interes ovdje u Bosni i Hercegovini za američke izbore i zato dozvolite da kažem da postoji čvrsta dvostranačka podrška vašoj politici i nadam da će se ona nastaviti i poslije ovih izbora. Naše kolege već sarađuju s ljudima u Washingtonu gdje i sama putujem naredne sedmice, te se nadam da ćemo nastaviti razgovarati o politici prema BiH”, rekla je ambasadorica Cormack, te dodala:

“Politika SAD-a prema vašoj zemlji je nepromijenjena i nastavit će se. Mnogo smo uložili ovdje od Daytona do danas i naš je cilj prosperitet BiH, te se nadam da se ta politika neće promijeniti ni ubuduće”.

Osvrnula se ambasadorica i na predizborne kampanje u svojoj zemlji, rekavši:

“U SAD-u na izborima, kao i na svakim drugim izborima, dolazi do razilaženja u predizbornoj kampanji, ali nakon izbora stojimo iza jedne iste stvari i postajemo lojalna opozicija onima koji pobjeđuju.”

Inače, u sarajevskom hotelu Holiday okupilo se mnoštvo zvanica iz političkog, diplomatskog i javnog života, a još uvijek vlada opuštena atmosfera. Do prvih rezultata treba proći još nekoliko sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije