Vučić čestitao Erdoganu: Pridajemo veliki značaj istinskom prijateljstvu sa Turskom

Radiosarajevo.ba
Vučić čestitao Erdoganu: Pridajemo veliki značaj istinskom prijateljstvu sa Turskom
Foto: AA / Recep Tayip Erdogan i Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu na pobjedi njegove stranke u većini turskih gradova na lokalnim izborima, saopćio je Vučićev kabinet.

Vučić je u telefonskom razgovoru rekao da se raduje nastavku saradnje s Erdoganom, jer Srbija pridaje veliki značaj „istinskom prijateljstvu sa Turskom“ i posvećena je dobrim i čvrstim bilateralnim odnosima, navodi se u saopćenju.

Kako se navodi, Vučić je kazao da Srbija ostaje pouzdan partner Turskoj, kako bi dvije zemlje uz međusobno razumijevanje i poštovanje dalje razvijale političke odnose i širile ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Predsjednik Srbije je rekao i da se raduje skoroj posjeti Erdogana, kada će zajedno obilježiti 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Turske i razgovarati o konkretnim projektima, dodaje se u saopštenju.

Prema preliminarnim rezultatima, Erdoganova Partija pravde i razvoja osvojila je blizu 45 posto glasova na lokalnim izborima u Turskoj, ali je izgubila vlast u glavnom gradu Ankari poslije 25 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije