Vožač šlepera iz BiH povrijeđen u udesu u Njemačkoj: Prevozio role papira, šteta oko 120.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Vožač šlepera iz BiH povrijeđen u udesu u Njemačkoj: Prevozio role papira, šteta oko 120.000 KM
Foto: Fenix Magazin / Mjesto nesreće

U subotu, 13. januara, 30-godišnji vozač šlepera iz Bosne i Hercegovine je doživio saobraćajnu nesreću u blizini njemačkog grada Grabenstätta nakon što se njegovo vozilo prevrnulo preko autoceste.

Nesreća se dogodila na autocesti A8 na putu prema Salzburgu, a vatrogasna jedinica Übersee je izvijestila kako su dojavu o nesreći dobili oko 13 sati.

"Šleper se prevrnuo i blokirao cijelu autocestu. Našom prikolicom za sigurnost prometa, zajedno s policijom, preusmjerili smo promet na čvoru Grabenstätt. U isto vrijeme, prometna gužva je raščišćena do mjesta nesreće tako što su se vozila okrenula i zatim napustila autocestu kod AS Grabenstätt. Zbog velike gužve to je trajalo gotovo tri sata, da bismo konačno u 16 sati mogli predati prometnu sigurnost odjelu za održavanje cesta", saopćili su vatrogasci.

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Prema prvim saznanjima, vozač šlepera je na trenutak bio nepažljiv i sletio s ceste. Prilikom pokušaja vraćanja šlepera na autocestu, prikolica je otklizala, okrenula se bočno i prevrnula. Vozač šlepera prošao je s lakšim povredama.

Srećom, vozila iza šlepera uspjela su dovoljno rano zakočiti i izbjeći sudar. Šleper je bio natovaren rolama papira ukupne težine 10 tona.

Šteta na prikolici tegljača procjenjuje se na oko 50.000 eura, šteta na objektima autoceste poput zaštitne ograde i šteta na terenu procjenjuje se na oko 10.000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije