Voz iskočio iz šina, poginule najmanje 53 osobe

Fena
Voz iskočio iz šina, poginule najmanje 53 osobe
Voz prepun putnika iskočio je iz tračnica danas u Kamerunu.

Zvaničnik državne kompanija željeznica Camrail je naveo da je "veliki broj putnika povrijeđen".

"Još smo u fazi procjene situacije. Ne možemo čak dati ni provizorni bilans", rekao je on. Francuska kompanija Bollore Railways, koja upravlja koncesijama Camraila, je saopćila na svojoj Facebook stranici, da se dogodila nesreća u blizini stanice Eseka, 120 kilometara od Yaunde, glavnog grada i luke Duala.

"Bila je zaglušujuća buka. Pogledao sam iza sebe i vagoni iza nas su iskočili iz tračnica i počeli da se slažu jedan na drugi. Bilo je puno dima", rekao je novinar Reutersa koji je putovao u prednjem dijelu voza.

Prije polaska, ovaj novinar je obaviješten od jednog zaposlenika kompanije, da je dodato na voz još osam vagona, koji normalno ima devet vagona, da bi ušao višak putnika.

Najmanje 53 osobe su poginule danas u Kamerunu kada je prepun putnički voz iskočio iz šina na putu od prijestolnice Jaunde do najvećeg grada u toj zemlji Duale, saopćila je državna televizija Crtv.

Voz, u kojem je bila velika gužva zbog poremećaja u saobraćaju između dva grada, iskočio je iz šina prije nego što je stigao do Eseke, grada u centralnom dijelu zemlje, naveo je ministar saobraćaja Edgar Alen mebe Ngo, a prenio je AFP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije