Volodimir Zelenski na Facebooku: "Zaslužujete smrt nakon ovoga!"

2
Radiosarajevo.ba
Volodimir Zelenski na Facebooku: "Zaslužujete smrt nakon ovoga!"
Foto: EPA-EFE / Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nazvao je pripadnike ruske vojske "ubicama, mučiteljima i silovateljima" nakon što su stotine tijela ukrajinskih civila pronađene na ulicama gradova oko Kijeva tokom vikenda.

Zelenski je obećao da će istražiti i procesuirati sve ruske zločine u Ukrajini.

"Stotine ljudi je ubijeno. Mučeni, pogubljeni civili, leševi na ulicama... Koncentrirano zlo je ušlo u našu zemlju. Ubice. Mučitelji. Silovatelji. Pljačkaši. I oni sebe nazivaju vojskom. Zaslužuju samo smrt nakon onoga što su učinili", izjavio je Zelenski.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Četrdeseti je dan ruske invazije na Ukrajinu započeo eksplozijama u ukrajinskoj luci Odesi kasno sinoć. U međuvremenu su Ujedinjeni narodi objavili kako je od početka invazije stradalo 3.455 civila, od toga je njih više od 1.400 ubijeno, dok je oko 2.000 osoba ranjeno.

Ruske snage se "aktivno povlače" iz regije Sumi, rekao je regionalni guverner Dmitro Živicki. Sumi je grad koji se nalazi 48 kilometara od granice s Rusijom i jedno je od prvih mjesta koje su Rusi napali na početku invazije.

Ukrajinska vojska objavila je najnovije izvještaj s terena tvrdeći da je Moskva pokrenula "prikrivenu mobilizaciju" 60.000 vojnika kako bi nadoknadila gubitke u Ukrajini. Izvještaj se nije moglo neovisno potvrditi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije