Volodimir Zelenski se zahvalio Bosni i Hercegovini na podršci Ukrajini i uvođenju sankcija Rusiji

1
Radiosarajevo.ba
Volodimir Zelenski se zahvalio Bosni i Hercegovini na podršci Ukrajini i uvođenju sankcija Rusiji
Foto: Volodimir Zelenski Oficijelna stranica / Denis Bećirović i Željko Komšić na sastanku sa Volodimirom Zelenskim

Predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, objavio je informaciju o sastanku sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i Denisom Bećirovićem te se zahvalio za finansijsku podršku i pridruživanje sankcijama Evropskoj uniji protiv Rusije.

"Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je sastanak s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem, koji su došli u posjetu našoj zemlji radi sudjelovanja na trećem samitu međunarodne Krimske platforme", naveli su na oficijalnoj stranici ukrajinskog predsjednika.

Naglašeno je da se ukrajinski predsjednik zahvalio sugovornicima na finansijskoj podršci koju zemlja pruža Ukrajini.

Bravo Lana: Sjajna bosanskohercegovačka plivačica osvojila srebrenu medalju na Europskom prvenstvu

Bravo Lana: Sjajna bosanskohercegovačka plivačica osvojila srebrenu medalju na Europskom prvenstvu

Zelenski je također istakao važnost pridruživanja Bosne i Hercegovine politici sankcija EU prema Rusiji.

"Hvala vam na vašoj posjeti Ukrajini na Dan državne zastave, to je velika čast za nas. Također vam želim zahvaliti na podršci našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, na podršci i sudjelovanju na summitu međunarodne Krimske platforme", rekao je Zelenski.

Denis Bećirović i Željko Komšić na sastanku sa Volodimirom Zelenskim
Foto: Volodimir Zelenski Oficijelna stranica: Denis Bećirović i Željko Komšić na sastanku sa Volodimirom Zelenskim

Ukrajinski predsjednik je izrazio zahvalnost Bosni i Hercegovini na podršci rezolucijama koje se tiču teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine.

"Zelenski je s predsjedavajućim i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarao o daljnjim perspektivama jačanja saradnje dviju zemalja, istaknuvši da Ukrajina i Bosna i Hercegovina dijele zajednički cilj - članstvo u Evropskoj uniji. Predsjednik je također izrazio nadu da će Bosna i Hercegovina naći priliku da se uključi u praktičnu implementaciju ukrajinske mirovne formule", navodi se u saopštenju na oficijalnoj stranici ukrajinskog predsjednika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije