Oglasio se Zelenski nakon sastanka s Aleksandrom Vučićem u Grčkoj

1
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Zelenski nakon sastanka s Aleksandrom Vučićem u Grčkoj
Foto: X.com / Aleksandar Vučić i Volodimir Zelenski

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se na društvenim mrežama nakon što je održao sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

Zelenski je na svom X.com profilu napisao: "Otvoren, iskren i plodonosan sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dobar razgovor o poštovanju Povelje UN-a i nepovredivosti granica, o budućnosti naših nacija u zajedničkom europskom domu i o razvijanju naših odnosa koji su u međusobnom interesu." 

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Podsjetimo, u Grčkoj se održava sastanak balkanskih lidera i predsjednika Ukrajine. Bosnu i Hercegovinu predstavlja predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto. 

Osim nje, tu se nalaze crnogorski predsjednik Jakov Milatović, premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, premijer Kosova Albin Kurti, premijer Hrvatske Andrej Plenković, premijer Rumunije Ion-Marcel Ciolacu, premijer Bugarske Nikolai Denkov i predsjednica Moldavije Maia Sandu. 

Kako piše Radio Slobodna Europa, lideri zemalja Zapadnog Balkana i Europske unije su u ponedjeljak, 21. augusta, u Atini izrazili snažnu podršku i solidarnost sa ukrajinskim narodom u njegovoj borbi za povratak slobode i istakli da je jedinstvo oko povratka mira nedvosmisleno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije