Vladimir Putin o neuspjehu u Kursku: 'Nemojte mene kriviti…'

6
Radiosarajevo.ba
Vladimir Putin o neuspjehu u Kursku: 'Nemojte mene kriviti…'
FOTO: AA / Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin ima poruku za rusku regiju u kojoj je Ukrajina zauzela više od 1.000 četvornih kilometara teritorija – ‘Nemojte me kriviti’.

Govoreći putem videokonferencije na sastanku ruskih političara, uključujući guvernere regija Kursk, Belgorod i Bryansk, Putin je rekao da su "sigurnosna pitanja" koja su se pojavila u Kursku "problemi za koje su odgovorne sigurnosne snage".

Dodao je da će Moskva raditi s "lokalnim i regionalnim vlastima" i "sigurnosnim agencijama" kako bi “odigrali pozitivnu ulogu u postizanju ciljeva koje ovdje imamo", piše Politico.

Susret legendi u srcu Sarajeva: Jusuf Nurkić objavio fotografiju s Baščaršije

Susret legendi u srcu Sarajeva: Jusuf Nurkić objavio fotografiju s Baščaršije

Kijevske su trupe napale Kursk, koji graniči s Ukrajinom, u iznenadnoj ofenzivi ranije ovog mjeseca, zbog čega je guverner regije proglasio vanredno stanje. "Ukrajina je zauzela više od 90 ruskih naselja u Kursku", rekao je predsjednik Volodimir Zelenski.

Odvažno prekogranično napredovanje Ukrajine u ruskoj regiji Kursk dovelo je do toga da kijevske trupe zauzimaju više od hiljafu četvornih kilometara ruskog teritorija i ruše ključne mostove u zapadnom dijelu zemlje. Napad, koji predstavlja veliku sramotu za Kremlj, značajna je promjena u taktici Kijeva, označavajući prvi put da su strane trupe ušle na ruski teritorij od Drugog svjetskog rata, piše Nacional.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije