Vjerski lideri osudili teroristički napad: Vrijeme je za solidarnost

Anadolija
Vjerski lideri osudili teroristički napad: Vrijeme je za solidarnost
/ Anadolija
Predstavnici različitih religija i zajednica u Londonu sastali se u sjedištu Scotland Yarda s britanskom ministricom unutrašnjih poslova Amber Rudd i gradonačelnikom Londona Sadiqom Khanom.

Osudili su jučerašnji teroprostički napad u Londonu, a svećenik John Hall, koji se nalazio u delegaciji, istakao je da su vjerske zajednice u britanskoj metropoli odlučne da i dalje žive u miru i slozi.

"Među vjerskim zajednicama nema nikakvih razilaženja. Sve zajednice su osudile užasni napad koji se dogodio jučer. Zajedno smo ovdje za mir i pomirenje ne samo u našoj zemlji, nego i u cijelom svijetu", rekao je Hall.

Dr. Ahmad Al-Dubayan, direktor Islamskog kulturnog centra u Londonu, izjavio je kako je vrijeme za solidarnost.

"Pokazat ćemo solidarnost svih religija protiv ovog užasnog napada koji su svi osudili", rekao je Al-Dubayan.

Predstavnik jevrejske zajednice rabin Herschel Gluck je naglasio kako su, u cilju sretnije budućnosti, sve vjerske zajednice izrazile solidarnost nakon napada.

"Danas se solidarišemo radi sretnije budućnosti svih građana Londona. Ovdje smo kako bismo, uprkos našim razlikama, pokazali da izražavamo zajedničku zabrinutost za mir i harmoniju u našem velikom gradu", poručio je Gluck.

Londonska policija je danas objavila identitet odgovornog za jučerašnji teroristički napad u Londonu. Policija je saopćila da je napad na britanski parlament izvršio Khalid Masood, 52-godišnji Britanac, koji je ranije osuđivan.

Najmanje pet osoba, uključujući i napadača, ubijeno je u jučerašnjem terorističkom napadu koji se dogodio ispred britanskog parlamenta u Londonu. U napadu je povrijeđeno blizu 40 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije