Vitalij Kličko poručio Rusima: Idite kući, nemate šta tražiti ovdje!

15
Radiosarajevo.ba
Vitalij Kličko poručio Rusima: Idite kući, nemate šta tražiti ovdje!
Foto: Printscreen / Video TheSun / Vitalij Kličko

Vitalij Kličko, bivši profesionalni bokser je i sam jedan od aktera Ukrajinsko - Ruskog rata. Pokušava na sve diplomatske načine riješiti sukob, a čak je i obukao vojnu uniformu i brani Ukrajinu na vojnim frontovima.

Bivši boksački prvak u teškoj kategoriji Vitalij Kličko rekao je da će se zajedno sa svojim bratom i kolegom iz Kuće slavnih Vladimirom Kličkom boriti u "krvavom ratu" nakon ruske invazije na njihovu državu Ukrajinu.

Brigitte Macron sve oborila sa nogu modnom kombinacijom na otvaranju Olimpijade

Brigitte Macron sve oborila sa nogu modnom kombinacijom na otvaranju Olimpijade

Rusija je započela svoju invaziju kopnom, zrakom i morem u četvrtak nakon objave rata predsjednika Vladimira Putina. Procjenjuje se da je oko 100.000 ljudi pobjeglo jer su eksplozije i pucnjavi potresli velike gradove. Prijavljeni su deseci ubijenih.

Na YouTube kanalu TheSun je prenio poruku Vitalij Klička koji je još jednom poručio Rusima: 

"Idite nazad kući, nemate šta tražiti ovdje. Nadamo se da će ova noć biti mirna. Nadamo se da će Rusi donijeti odluku da se povuku u Rusiju, jer nemaju šta tražiti ovdje u našem domu. Ali vidim naše ljude, svi su ponosni na našu armiju, na naše Ukrajince koji brane svoje domove, svoje porodice i poštovanje za sve koji su spremni za borbu za našu zemlju", poručio je Kličko. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije