Video koji se širi društvenim mrežama: Sarkastičan aplauz Trumpu

Radiosarajevo.ba
Video koji se širi društvenim mrežama: Sarkastičan aplauz Trumpu
Foto: Twitter / Sarkastičan aplauz Trumpu

Sinoćnji govor o stanju nacije, koji je američki predsjednik konačno održao u Kongresu, imao je dosta zanimljivih trenutaka. Ali vjerovatno najzanimljiviji je bio trenutak kad je predsjednica Kongresa, demokratkinja Nancy Pelosi, zapljeskala Trumpu.

via GIPHY

Pelosi, koja je stajala iza Trumpa dok je ovaj držao svoj jednoipolsatni govor, u jednom je trenutku sarkastično aplaudirala Trumpu, držeći ruke ispružene prema njemu, gotovo ispred njegove glave. 

"Ali moramo odbaciti politiku osvete, otpora i odmazde - i prigrliti beskrajni potencijal suradnje, kompromisa i zajedničkog dobra", rekao je Trump kada mu je Pelosi zapljeskala sa zajedljivim smiješkom na licu. Trump se okrenuo prema njoj, naočigled zadovoljan njenom reakcijom.

Snimka je, očekivano, brzo postala viralna na društvenim mrežama, uz hešteg #PelosiClap, a komentatori su se kao i obično počeli takmičiti  ko će dati duhovitiji opis bizarnog trenutka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije