Video koji je šokirao svijet: Prvo je verbalno napao ženu, a onda i ošamario

Radiosarajevo.ba
Video koji je šokirao svijet: Prvo je verbalno napao ženu, a onda i ošamario
PrtScr / Napad na Marie Laguerre

Snimak napada na francusku studentkinju Marie Laguerre (22), koji su zabilježile CCTV kamere i koji se dogodio na ulicama Pariza, šokirao je svijet. Naime, muškarac ju je prvo verbalno zlostavljao, a, kada ga je studentica zamolila da prestane, ošamario ju je.

Kako je Laguerre izjavila, sve se desilo u 19. Distriktu Pariza, a muškarac joj je prišao i počeo dobacivati prostačke i degradirajuće komentare sa seksualnom konotacijom.

"Nije to bio prvi put toga dana, te sedmice ili tog mjeseca. Jednostavno, u meni je ljutnja rasla i samo sam mu rekla 'začepi'. Mislila sam da me nije ni čuo, ali jeste", kazala je Marie.

Muškarac se potom razbjesnio i bacio pepeljaru koja ju, srećom, nije udarila. Onda joj je prišao i ošamario. "Znala sam da će me uraditi, ali nisam htjela odstupiti. Nisam htjela spustiti glavu i sigurno se nisam htjela izviniti", rekla je ova studentica.

Na to su već i reagirali ljudi koji su sjedili u obližnjem kafeu, a studentica je otišla kući. No, brzo se vratila, pozvala policiju koja je razgovarala sa svjedocima i uzela snimak.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu. Napad se desio u jeku kampanje u Francuskoj kojom se poziva na donošenja zakona kojim će se kažnjavati sve osobe koje učestvuju u verbalnom zlostavljanju/napadu.

Očekuje se da će zakon stupiti na snagu ove jeseni, a kazne će iznositi između 180 i 1500 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije