Venecuela: Zaplijenjena tona kokaina, uhapšeni crnogorski državljani

Radiosarajevo.ba
Venecuela: Zaplijenjena tona kokaina, uhapšeni crnogorski državljani
PrtScr / Akcija u Venecueli

U vodama Venecuele na brodu Aresa zaplijenjena je tona kokaina i uhapšeni su crnogorski državljani koji su bili članovi posade, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U pitanju je višemjesečna međunarodna akcija koju je inicirala crnogorska policija sa holandskom, britanskom i srbijanskom policijom, piše Cdm.me.

“Postupajući po informacijama koje je Uprava policije uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu “Aressa“ za sada zaplijenjeno više od jedne tone kokaina. Brod “Aressa” je lociran i opsereviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka”, saopštili su iz Uprave policije.

“Sumnja se da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebao biti prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi”, navode u Upravi policije.

Novodno je uhapšeno sedam osoba, uključujući i kapetana broda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije