Veliko iznenađenje za Faucija: I Joe Biden mu pjevao "Sretan rođendan"

0
Radiosarajevo.ba
Veliko iznenađenje za Faucija: I Joe Biden mu pjevao "Sretan rođendan"
Foto: Screenshot / Anthony Fauci i rođendansko iznenađenje

Na Badnje veče je dr. Anthony Fauci napunio 80 godina.

Kako bi obilježili tu značajnu "brojku", oni na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa su se okupili ispred zgrade u kojoj je Fauci radio i priredili mu iznenađenje.

Faucija su po izlasku dočekali transparenti i pjesma "Sretan rođendan".

Iako je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa široko kritizirana u liječenju pandemije, dr. Fauci je dobio pohvale širom svijeta, piše Unilad.

Čak ga je glumio Brad Pitt u Saturday Night Liveu, zahvalivši mu na "smirenosti i jasnoći tokom ovog nervoznog vremena".

Doktoru Fauciju, poznatom stručnjaku za zarazne bolesti, rođendan su čestitali i Joe Biden i dr. Jill Biden, otpjevavši mu pjesmu.

U videozapisima podijeljenim putem društvenih mreža i na brojnim TV kućama, može se vidjeti kako doktor Fauci odlazi s posla, naravno s maskom na licu, dok ga okupljeni pozdravljaju i zahvaljuju mu.

Fauci im, dok pjevaju, govori "hvala" i čak podiže jedan od njihovih transparenta.

Dr. Fauci je za CNN izjavio da nikada ne bi očekivao da će 80. rođendan dočekati u uslovima pandemije.

Na pitanje hoće li se penzionisati, odgovorio je da će prije il ikasnije morati, ali i da u bliskoj budućnosti ne vidi ništa osim izazova pandemije s kojim se suočavamo.

Jedan korisnik Reddita komentirao je da cijeni dr. Faucija, ali i da bi volio da sa svojih 80 godina ne treba osjećati odgovornim za SAD i da je već učinio nevjerovatan posao s HIV-om.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije