Važne vijesti: Odobren nastavak vakcinacije s cjepivom Johnson&Johnson

1
Hina
Važne vijesti: Odobren nastavak vakcinacije s cjepivom Johnson&Johnson
Foto: Twitter / Johnson & Johnson

Američka Agencija za hranu i lijekove i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti ukinuli su pauzu za upotrebu cjepiva Johnson&Johnson, priopćila je Agencija za hranu i lijekove.

Sjedinjene Države mogu odmah nastaviti s primjenom cjepiva Johnson&Johnson, izjavili su vrhovni zdravstveni regulatori, završavajući desetodnevnu pauzu kako bi istražili vezu cjepiva s izuzetno rijetkim, ali potencijalno smrtonosnim krvnim ugrušcima.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Agencija za hranu i lijekove  (FDA) u zajedničkoj izjavi su poručili kako će zdravstveni sistemi i primatelji cjepiva biti upozoreni na rizik od potencijalno fatalnog sindroma koji uključuje ozbiljne krvne ugruške i niske trombocite.

Agencije su odluku donijele nakon sastanka vanjskih savjetnika CDC-a koji je preporučio da se zaustavi cjepljenje J&J cjepivom.

Odluka je uslijedila nakon istraga agencija o rizicima od cjepiva.

"Više ne preporučujemo pauzu u uporabi ovoga cjepiva", izjavila je ravnateljica CDC-a Rochelle Walensky na brifingu za novinare, dodajući kako bi se cjepivo moglo početi koristiti odmah.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije