Velike poplave pogodile europski grad: Bujica nosila automobile

1
Radiosarajevo.ba
Velike poplave pogodile europski grad: Bujica nosila automobile
Foto: Prtscr / Youtube / Poplave u Lyonu

Masivne poplave prouzrokovale su ozbiljnu štetu i prekide u napajanju u petak u dijelovima jugoistočne planinske regije Francuske nakon dana obilnih kiša, iako nije bilo odmah prijavljenih žrtava.

Francuska meteorološka agencija Météo France stavila je šest departmana južno od grada Lyona na crvenu upozoravajuću oznaku zbog poplava u četvrtak. Upozorenje je u petak sniženo na "narandžasto", što ukazuje da se nivo vode ponovo smanjuje.

"Na nekim mjestima u regiji Ardèche palo je do 700 milimetara kiše u 48 sati. To je više od godišnje količine padavina u Parizu, tako da je to apsolutno gigantski", izjavila je ministarka zaštite okoliša Agnes Pannier-Runacher za BFM TV.

Benjamina Karić podijelila lijepu vijest: 'Bravo, Sarajevo'

Benjamina Karić podijelila lijepu vijest: 'Bravo, Sarajevo'

Francuske novinske stanice prikazale su automobile, saobraćajne znakove i stoku kako ih nosi voda. Autoput A47 blizu Lyona privremeno se pretvorio u ogromni potok.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Pariz poslao 1.500 dodatnih vatrogasaca u pogođena područja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije