Policija u Parizu evakuirala željezničku stanicu, potraga za osumnjičenima

Radiosarajevo.ba
Policija u Parizu evakuirala željezničku stanicu, potraga za osumnjičenima
EPA / Ilustracija
U glavnom gradu Francuske kasno sinoć izbila je velika policijska akcija na željezničkoj stanici Gare du Nord koja je u jutarnjim satima ponovo otvorena.

Akcija se odvijala na peronu gdje stižu vozovi Eurostar iz Londona, a prema pisanju BBC-ja, policija je tragala za trojicom osumnjičenih.

Pariska stanica bila je evakuirana, a na mjestu događaja i dalje se nalazi veliki broj naoružanih policajaca.  Željeznička stanica Gare du Nord inače je najprometnija u Europi.

Francuski Le Parisien saznaje da je kondukter iz jednog od vozova javio da se u njemu nalaze tri sumnjive osobe, kao i da se njihova imena navodno nalaze na popisu potencijalno opasnih osoba koje razmjenjuju Francuska i druge "partnerske" države.

Pretpostavlja se da je to razlog zbog čega je naređena evakuacija kompletnog voza.

Policijska operacija okončana je oko 2 sata iza ponoći i još uvijek nema informacija da li je u njoj neko uhapšen, niti su poznati detalji akcije. U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje nakon napada u Parizu 2015. godine.

Sigurnosna situacija u cijeloj zemlji je na visokom nivou nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, koji se dogodio u nedjelju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije