Velika Britanija zbog napetosti u Ukrajini bilježi rekordnu cijenu goriva

0
Radiosarajevo.ba
Velika Britanija zbog napetosti u Ukrajini bilježi rekordnu cijenu goriva
Arhiv / Ilustracija

Cijene goriva dosegle su rekordno visoku razinu u Velikoj Britaniji zbog napetosti u Ukrajini. Tokom vikenda benzin je dosegao cijenu 1.48 funti, a dizel 1.51 funtu, prenosi Index.hr.

Cijene na pumpama uglavnom su vođene veleprodajnom cijenom energije koja je porasla zbog zabrinutosti da će Rusija napasti Ukrajinu.

Ako se situacija u istočnoj Evropi dodatno pogorša, isporuke nafte i plina iz Rusije u Evropu mogu biti prekinute, što će dodatno povećati veleprodajne cijene.

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Udruženje trgovaca benzinom, koja predstavlja nezavisne trgovce na malo, kaže da će nastaviti osiguravati da cijena goriva bude što konkurentnija.

Podsjetimo, na evropskim berzama zabilježen je oštar pad cijena dionica uslijed nastavljenih napetosti oko Ukrajine te očekivanja da će Fed podizati kamatne stope znatnije nego što se procjenjivalo uslijed ubrzavanja inflacije.

Više država zatražilo je od svojih građana da napuste Ukrajinu zbog moguće ruske invazije na tu zemlju. Savjetnik američkog predsjednika Joea Bidena Jake Sullivan u nedjelju je upozorio da bi velika vojna akcija Rusije u Ukrajini mogla početi svaki dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije