Vakcina protiv COVID-a bit će obavezna za američku vojsku

0
Fena
Vakcina protiv COVID-a bit će obavezna za američku vojsku
Foto: MORH / Ulustracija/Američki brod YUMA

Pripadnici američke vojske morat će od sljedećeg mjeseca dobiti vakcinu protiv COVID-a prema planu koji je iznio Pentagon, a odobrio predsjednik Joe Biden. U dopisima podijeljenim svim vojnicima,čelnici Pentagona rekli su da je vakcina neophodan korak za održavanje vojne spremnosti. 

Ministar obrane Lloyd Austin rekao je da bi se rok do sredine septembra mogao ubrzati ako vakcina dobije konačno odobrenje Američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) ili ako stope zaraze koronavirusom nastave rasti.

"Tražit ću predsjednikovo odobrenje da vakcina budu obavezna najkasnije do sredine septembra, ili odmah nakon izdavanja dozvole od strane Uprave za hranu i lijekove "ono što prije nastupi", rekao je Austin u svom dopisu poslanom u ponedjeljak, prenosi AP.

Plan Pentagona predviđa vrijeme da FDA da konačno odobrenje za vakcinu Pfizer, koje se očekuje početkom sljedećeg mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije