Uživo: Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju o prekidu vatre u Gazi

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Talmud

Talmud Talmud je jevrejski tekst, on je zapravo zakonik, a Jevreji ga koriste kao način da kreiraju zakone i razumiju druge tekstove u svojoj religiji. Ovaj članak kratko govori šta je Talmud, odakle je došao i šta kaže, što može šokirati neke čitaoce. Talmud nije mali tekst, ima oko 6.200 stranica, i čini sveobuhvatnu pisanu verziju jevrejskog usmenog zakona i naknadnih komentara na njega. Potiče iz 2. veka nove ere. Reč Talmud je izvedena od hebrejskog glagola 'učiti', koji se takođe može izraziti kao glagol 'učiti'. Napisana je na tanaitskom hebrejskom i aramejskom jeziku i sadrži učenja i mišljenja hiljada rabina iz predhrišćanske ere o raznim temama, uključujući Halahu (zakon), jevrejsku etiku, filozofiju, običaje, istoriju, predanje i mnoge druge teme. Talmud je izvor iz kojeg je izveden kod jevrejske halahe (zakona). Sastoji se od Mišne i Gemare. Mišna je originalna pisana verzija usmenog zakona, a Gemara je zapis rabinskih rasprava nakon ovog zapisa. To uključuje njihove razlike u pogledima. Talmud može biti poznat i pod imenom “Shas” (na hebrejskom ש״ס). Ovo je hebrejska skraćenica za izraz Shishah Sedarim ili šest redova Mišne.

Na ovom počivaju sve doktrine cionista

Kontroverzni citati iz Talmuda „Jevreji se nazivaju ljudskim bićima, ali nejevreji nisu ljudi. Oni su zveri.” – Talmud: Baba mezia, 114b “Akum (nejevrej) je kao pas. Da, sveto pismo uči da se više poštuje pas nego nejevrej.” – Ereget Raši Erod. 22 30 “Iako je Bog stvorio nejevreje, oni su i dalje životinje u ljudskom obliku. Ne dolikuje Jevreju da ga služi životinja. Stoga će ga služiti životinje u ljudskom obliku.” – Midrasch Talpioth, str. 255, Varšava 1855 “Trudna nejevrejka nije ništa bolja od trudne životinje.” – Coschen hamischpat 405 “Duše nejevreja potiču od nečistih duhova i zovu se svinje.” – Jalkut Rubeni gadol 12b „Iako ne-Jevrej ima istu strukturu tela kao Jevrej, oni se porede sa Jevrejem kao majmun sa čovekom.” – Schene luchoth haberith, str. 250 b “Ako jedete sa nejevrejima, to je isto kao i jesti sa psom.” – Tosapot, ****mot 94b „Ako Jevrej ima nejevrejskog slugu ili sluškinju koja umre, ne treba izražavati simpatije prema Jevreju. Trebalo bi da kažete Jevrejinu: „Bog će nadoknaditi 'tvoj gubitak', kao da mu je uginuo jedan vol ili magarac.” – Jore dea 377, 1 “Seksualni odnos između nejevreja je kao odnos između životinja.” – Talmud Sanhedrin 74b “Dozvoljeno je uzeti tijelo i život nejevreja.” – Sepher ikkarim III c 25 “Zakon je ubiti svakoga ko negira Toru. Kršćani pripadaju onima koji negiraju Toru.” – Coschen hamischpat 425 Hagah 425. 5 „Jeretik nejevrejin kojeg možete direktno ubiti vlastitim rukama.” – Talmud, Abodah Zara, 4b

Varšavski ustanak, Palestinski ustanak

Varšavski ustanak, Palestinski ustanak ima li tu razlike? Varšavski ustanak u Drugom svjetskom ratu je li i to bio teroristički akt poljskih jevreja, ili borba za goli život, nakon što je Poljska kapitulirala i priznala vlast Trećeg Rajha. Jevreji su u Varšavi živjeli u Varšavskom getu, a Palestinci danas žive u getu koje se naziva Gaza. Ima li tu suštinske razlike, ili je sve totalni cinizam zapadnih tzv. demokratija koje su u zadnje vrijem na čudan način širile tzv. demokratiju. Zahvaljujući zapadnoj demokratiji danas je desetak miliona stanovnika (uglavnom pripadnika islamske vjeroispovijesti) Zemlje manje. Svi naredbodavci ovih ubistava su od Norveške akademije uredno dobili laureat „Nobelova nagrada za mir“ (Obama, i slični njemu)

Sad tek SHVATAMO .

Ko je bio i šta Hitker.Jedsn najpametniji čovjek na je ratove želio samo je pisao u istrijebljenje najvećeg zla na zemaljskoj kugli.Htio da svijet oslobodi od toga cionističkof zla.

Borac sa kauča

***

Ispod

Bolnice kilometri tunela a hrabri hamas tradicionalno postavio djecu kao stitove.

***

***

Griznja savjest,sto nisi branio BIH vec si pobjego

***

Borac sa kauča

ka Griznja savjest,sto nisi branio BIH vec si pobjego Pa sad bi on pobjegao a onda(90-tih) se nije ni rodio

***

***

Gost_Radio_Sarajeva

Je li se to Božić približava?

***

***

/ Najnovije