Uživo: Izrael granatirao i uništio staru džamiju Omari u Gazi

/ Komentari (19)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Talmud

Rambam je sastavio Mishneh Toru koja je daljnja destilacija kodeksa jevrejskog zakona i neki su je smatrali primarnim izvorom sam po sebi. Vrijedi spomenuti još jedno kodifikaciono djelo iz srednjeg vijeka. Ovo je Shulcan Aruch (položen sto) od Josepha Caroa koji je naširoko spominjan od strane Jevreja. Neki ortodoksni Jevreji smatraju da je deo svoje prakse da svaki dan proučavaju stranicu Talmuda. Ovo je poznato kao Daf Yomi, što je hebrejski izraz za stranicu dana. Tradicija je započela nakon prvog međunarodnog kongresa Svjetskog pokreta Agudath Yisrael u avgustu 1923. Predstavljena je kao sredstvo za zbližavanje jevrejskog naroda. To je predložio Rav Meir Shapiro koji je bio rav Lublina u Poljskoj. Sada je moguće proučavati Talmud online. Mišna (originalni usmeni zakon zapisan) podijeljen je na šest dijelova koji se zovu Sedarim, hebrejska riječ za naredbu(e). • Zera'im (Sjeme), govori o zakonima o poljoprivredi, molitvi i desetinama • Mo'ed (Festival), govori o suboti i festivalima • Nashim (Žene), govori o braku, razvodu i ugovorima – zakletvama • Nezikin (odštete), govori o građanskim i krivičnim zakonima, načinu rada sudova i nekim daljim zakonima o zakletvi • Kodashim (Svete stvari), govori o žrtvovanju i zakonima Hrama i zakonima o ishrani • Toharot (Čistoće), govori o zakonima ritualne čistoće i nečistoće.

Na ovom počivaju sve doktrine Izraela

Kontroverzni citati iz Talmuda „Jevreji se nazivaju ljudskim bićima, ali nejevreji nisu ljudi. Oni su zveri.” – Talmud: Baba mezia, 114b “Akum (nejevrej) je kao pas. Da, sveto pismo uči da se više poštuje pas nego nejevrej.” – Ereget Raši Erod. 22 30 “Iako je Bog stvorio nejevreje, oni su i dalje životinje u ljudskom obliku. Ne dolikuje Jevreju da ga služi životinja. Stoga će ga služiti životinje u ljudskom obliku.” – Midrasch Talpioth, str. 255, Varšava 1855 “Trudna nejevrejka nije ništa bolja od trudne životinje.” – Coschen hamischpat 405 “Duše nejevreja potiču od nečistih duhova i zovu se svinje.” – Jalkut Rubeni gadol 12b „Iako ne-Jevrej ima istu strukturu tela kao Jevrej, oni se porede sa Jevrejem kao majmun sa čovekom.” – Schene luchoth haberith, str. 250 b “Ako jedete sa nejevrejima, to je isto kao i jesti sa psom.” – Tosapot, ****mot 94b „Ako Jevrej ima nejevrejskog slugu ili sluškinju koja umre, ne treba izražavati simpatije prema Jevreju. Trebalo bi da kažete Jevrejinu: „Bog će nadoknaditi 'tvoj gubitak', kao da mu je uginuo jedan vol ili magarac.” – Jore dea 377, 1 “Seksualni odnos između nejevreja je kao odnos između životinja.” – Talmud Sanhedrin 74b “Dozvoljeno je uzeti tijelo i život nejevreja.” – Sepher ikkarim III c 25 “Zakon je ubiti svakoga ko negira Toru. Kršćani pripadaju onima koji negiraju Toru.” – Coschen hamischpat 425 Hagah 425. 5 „Jeretik nejevrejin kojeg možete direktno ubiti vlastitim rukama.” – Talmud, Abodah Zara, 4b

Pokolj palestinaca Izrael nastavlja i dalje

Pokolj palestinaca u logoru Sabra i Šatila u režiji ministra Ariela Šarona (nosilac Nobelove nagrade za mir). Za Izrael, očito da pokolj nije ništa novo. IDF je opkolio logor, ali je odlučio ne poslati svoje vojnike unutra. Umjesto toga, poslani su Falangisti. 16. rujna 1982, oko 150 Falangista koje je predvodio Elie Hobeika (poslije bio u Libanonskoj vladi ministar za izbjeglice kao kršćanski kadar) upalo je u logor kako bi navodno razoružali potencijalne palestinske borce, iako nije bilo sigurno ima li ih uopće. Falangisti su u naredna dva dana pročešljali logor i ubili većinom civile, uključujući žene, djecu i starce. Prema palestinskim, ali i izjavama Falangista, mnoge su žrtve osakaćene, silovane ili mučene. Sve to dogodilo se u vidokrugu izraelske osmatračnice u zgradama u okruženju. U svojoj knjizi, izraelski novinar Amnon Kapeliouk procjenio je brojku od 2,000 leševa koje je odnio Crveni križ, te „ugrubo“ između 1,000 i 1,500 ostalih leševa koje su uklonili Falangisti, dakle sveukupno između 3,000 i 3,500 žrtava. Očito da će se za pokolj Palestinaca u Gazi sad akteri promjeniti. Sada će IDF izvesti pokolj Palestinaca, a američka vojska će praviti strateško obezbjeđenje pripadnika IDF-a. Proba ovog čina od strane Izraela je napravljena je 1982. u libanonskoj prijestonici. Pokolj Palestinaca u Gazi, po ovom scenariju, već se uveliko provodi! Očito da je Zapad preko Izraela, ali i Njemačke, pokrenu novi Križarski rat.

Hanibalova direktiva

Šta je Hanibalova direktiva? Direktiva, poznata i kao Hanibalova procedura ili Hanibalov protokol, je izraelska vojna doktrina koja predviđa upotrebu maksimalne sile u slučaju otmice vojnika. “Otvarat ćete vatru bez ograničenja, kako biste spriječili otmicu”, pri čemu se upotreba sile provodi čak i uz rizik da se ubije zarobljeni vojnik. Osim pucanja na otmičare, vojnici mogu pucati na raskrsnice, puteve, autoputeve i druge puteve koje protivnici mogu provući kidnapovanog vojnika. Izraelska vojska je negirala tumačenje direktive koja dozvoljava ubijanje njihovih kolega vojnika, ali izraelski vojnici, shvatili su to kao dozvolu da rade upravo to, jer je to više nego scenarij u kojem je vojnik zarobljen. Direktiva se usmeno dijeli kao naredba komandantima jedinica. “Nikad se ne dijeli u obliku pisane naredbe ili teksta, takvo je pravilo”.

Bajdenove ručne

Ovo sa koncertom nema veze, drugi slučaj, već zataškan. Ubijeno je 30 policajaca, uglavnom u Sderotu. Mislio sam da su ih Palestinci ubili, ali Hamas je preuzeo stanicu i policajci su se predali. Hamas ih je na kraju uzeo za taoce ili zarobljenike i držao ih na stanici. Pojavili su se tenkovi IDF-a, procijenili situaciju i digli stanicu u zrak, ubivši sve policajce-taoce i hamasove borce. IDF je ubio toliko policajaca. Koliko? Svi oni? Niko ne zna.

Borac sa kauča

Na ovom počivaju sve doktrine Izraela<<Opet ovaj borac sa Žuči kao papagaj ponavljaš i kao robot 🤖 piše. I ja ću: ***

Borac sa kauča

***

Borac sa kauča

***

Borac sa kauča

***

***

***

i ovo treba znati

***

Tuner

*** Vidis li razliku ***

Sta se sekirate?? Pa unistili su crkvu, ne dzamiju

Fino vam pise first built as a church in the fifth century....

Borac sa kauča

***

nemojte ba tako ljudi, a ni insani!

pa nije ni svako zlo za zlo. šta bi da je nedajbog crkva?!?

vidi

pa nije ni svako zlo za zlo. šta bi da je nedajbog crkva?!? ka nemojte ba tako ljudi, a ni insani! bila crkva prije nego je pretvorena u dzamiju, procitaj originalnu objavu

Century

bila crkva prije nego je pretvorena u dzamiju, procitaj originalnu objavu ka vidi Prvo izgrađena kao crkva u 5. stoljeću, u džamiju je pretvorena kroz kasnija stoljeća; stalno obnavljana; uništena je u potresima 1033. i 1260., od strane Mongola 1260., Britanaca 1925. i IOS-a 2023. godine.

Semitski narodi

Dokazani antisemita, osnivac i idejni tvorac nacisticke zlocinacke jedinice Wafen SS Handschar Divison bio je Mohammad bin Amin Al-Hosseini. Amin je rodjen u Jerusalemu i bio je glavni imam jerusalemske dzamije na tadasnjoj Palestinskoj teritoriji, 1943.god pobjegao je u Berlin gdje je, uz Himmlerovu podrsku, i osnovao pomenutu jedinicu. Jevreji su platili strahovitu cijenu tokom WW2 i nisu zaboravili a niti oprostili, nazalost osveta najcesce od zrtve napravi zlocinca. ka i ovo treba znati Semiti, narodi koji govore srodnim semitskim jezikom. Naziv potječe od Sema, najstarijega Noina sina. Među semitske narode ubrajaju se Arapi i od njih odcijepljeni Etiopljani, Akađani u Mezopotamiji (Asirci i Babilonci), Kanaanci (Židovi, Feničani, Moabljani, Amonićani i dr.) i Aramejci (Sirijci). O. ←3000. prodrli su s Arap. poluotoka u Egipat i Babilon (gdje su osnovali državu Akad). Poslije su se raselili po cijelom Bliskom istoku, osim Male Azije. Dali su izniman prinos ljudskoj civilizaciji.

Saray

A može li da Bidenova administracija ode u Izraelske zatvore i da kolju zarobljenik? Da i tako učestvuje. Ne vidim koji čin bi bio sledeći osim ovog.

/ Najnovije