Užasan nemar: Ostavio trogodišnjeg sina u vrućem automobilu i otišao kod prostitutke

0
Radiosarajevo.ba
Užasan nemar: Ostavio trogodišnjeg sina u vrućem automobilu i otišao kod prostitutke
Foto: EPA / Hitna pomoć u Njemačkoj

Svjedok je pozvao policiju u Hagenu (Sjeverna Rajna-Vestfalija) u ponedjeljak, 12. augusta, navečer oko 21 sat nakon što je četvrt sata ranije primijetio da se dijete znoji u dječjoj sjedalici ostavljeno samo u automobilu.

Automobil, koji je bio zaključan izvana, ostao je nezaštićen na suncu. Prozori su bili otvoreni otprilike jedan centimetar. "Nije bilo dovoda zraka", rekao je glasnogovornik policije. Na zahtjev svjedokinje, dijete je otvorilo vrata iznutra. Vodu su trogodišnjaku dali prolaznici. Hitna pomoć primijetila je da dječak ima povišenu tjelesnu temperaturu i prve znakove dehidracije.

Kad se otac oko 21:40 sati vratio u svoj automobil, izjavio je da je "proćaskao" s prijateljem od kojeg je želio posuditi novac. Njegov sin je ionako spavao u autu. Međutim, policijskom istragom utvrđeno je da je muškarac parkirao auto nešto poslije osam sati navečer i otišao kod prostitutke.

UEFA | Šampion Turkiye u suzama: Galatasaray ispao, Muslera isključen, a Dedić ide u grupnu fazu

UEFA | Šampion Turkiye u suzama: Galatasaray ispao, Muslera isključen, a Dedić ide u grupnu fazu

U ovom trenutku vani je bilo 26 stepeni Celzijevih, javlja Njemačka meteorološka služba. Protiv muškarca je podnesena prijava zbog povrede dužnosti njege i odgoja te nanošenja tjelesne povrede iz nehata.

Dječak je prebačen u bolnicu. Dječakova majka je odmah obaviještena o ovom slučaju. O događaju je obaviješten Ured za skrb o mladima, a kriminalistička policija provodi očevid.

Iz policije ističu da djecu i životinje nikako ne smiju ostavljati same u automobilu. U vrlo kratkom vremenu, vozilo parkirano na suncu – čak i ako je to "samo" večernje sunce – može postati po život opasna zamka, piše Fenix Magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije