Užas u vrtiću: Odgajatelji uhapšeni zbog maltretiranja 5-godišnje djevojčice

Radiosarajevo.ba
Užas u vrtiću: Odgajatelji uhapšeni zbog maltretiranja 5-godišnje djevojčice
Foto: Facebook / Snimak s nadzorne kamere

Zaposlenici jednog dječijeg vrtića u saveznoj državi Ohio optuženi su za zlostavljanje djece nakon napada na petogodišnju djevojčicu. Naime, djevojčicu je odgajatelj Josha Tennanta primio za nogu i držao u zraku tako da je visjela naglavačke.

Uznemirujuću fotografiju incidenta objavila je policijska postala Columbus nakon hapšenja Joshue Tennanta i Emme Dietrich, zaposlenika Worthington centra za učenje u gradu Columbusu.

Kao oblik “discipline”, dvoje odraslih zaposlenika vrtića nisu učinili ništa kako bi zaštitili dijete koje su maltretirali vršnjaci. Kad je petogodišnjakinja pokušala pobjeći od nasilnika, Tennant ju je primio i vratio među njih.

“U videu je starija djeca hvataju, povlače, vuku i maltretiraju. Žrtva djeluje uplašeno, drži oči zatvorene i pokušava se uviti u fetalni položaj”, stoji u policijskoj izjavi na Facebooku, prenosi Index.

“U jednom se trenutku žrtva pokušala odmaknuti, a Dietrich i Tennant su sve gledali. Ni u jednom trenutku nisu pokušali zaustaviti nasilje. Tennant se umiješao i podignuo žrtvu primivši je za desni gležanj noge, nosio ju je naglavačke okrenutu po sobi i stavio na prostirku”, pojasnili su policajci i dodali da je vrtić sudjelovao u istrazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije