Užas u Velikoj Britaniji: Otac ubio kćerku (10) pa pobjegao u Pakistan - 'Legalno sam je kaznio'

22
Radiosarajevo.ba
Užas u Velikoj Britaniji: Otac ubio kćerku (10) pa pobjegao u Pakistan - 'Legalno sam je kaznio'
Foto: Twitter / Sara Sharif

"Ubio sam svoju kćerku". Ove informacije iznesene su danas na suđenju Urfanu Sharifu, koji je nakon ubistva svoje kćerke pobjegao u Pakistan, ali je uhvaćen i vraćen u Britaniju, gdje mu se trenutno sudi.

Urfan Sharif nazvao je Hitnu pomoć u ranim jutarnjim satima 10. augusta prošle godine, dok su on i njegova obitelj već bili daleko od Britanije. Tijelo desetogodišnje Sare Sharif pronađeno je u njihovoj kući u Wokingu, sa brojnim povredama, uključujući modrice, opekline i slomljene kosti.

U telefonskom razgovoru, koji je trajao osam i pol minuta i koji je prikazan porotnicima, taksista Sharif (42) rekao je operateru: "Ubio sam svoju kćer." Dodao je da ju je "zakonito kaznio" jer je bila "zločesta" i da nije imao namjeru ubiti je, ali da ju je previše tukao.

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

Policija je kasnije pronašla poruku napisanu njegovim rukopisom u kojoj je pisalo: "Ja sam Urfan Sharif koji je ubio svoju kćerku premlaćivanjem" i "Kunem se Bogom da moja namjera nije bila da je ubijem. Bježim daleko jer se bojim."

Ali tužitelj William Emlyn Jones KC rekao je da je Sara bila izložena ozbiljnom nasilju tokom značajnog vremenskog razdoblja. Sharifu se sudi sa suprugom i Sarinom maćehom Beinash Batool (30) te ujakom Faisalom Malikom (28).

Oboje poriču ubistvo i izazivanje smrti djeteta između 16. decembra 2022. i 9. augusta 2023. te se međusobno okrivljuju, rečeno je na sudu. "U srcu ovog slučaja leži jednostavna, ali depresivna istina. Mala djevojčica, 10-godišnja djevojčica, pronađena je mrtva u svom domu", rekao je Emlyn Jones.

"Bila je žrtva napada i fizičkog zlostavljanja sedmicama", rekao je. "Sara nije samo pretučena. Postupanje s njom, svakako u posljednjih nekoliko sedmica njenog života, bilo je užasno, brutalno", dodao je.

"I cijelo vrijeme ovo troje optuženih bili su odrasli ljudi koji su živjeli u kući u kojoj je Sara živjela, živjeli u kući u kojoj je Sara patila i živjeli u kući u kojoj je Sara umrla", zaključio je tužitelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije