'Brutalno, sablasno i bizarno ubistvo': Žena usmrtila i raskomadala supruga

0
Radiosarajevo.ba
'Brutalno, sablasno i bizarno ubistvo': Žena usmrtila i raskomadala supruga
Foto: EPA - EFE / Australijska policija / Ilustracija

Žena iz Sydneya optužena je za ubistvo svog muža, a zatim raskomadanje i odlaganje dijelova njegovog tijela u kante - u slučaju koji je detektiv opisao kao "mračan i bizaran".

Mamdouh Noufl, 62, iz gradskog predgrađa Greenacre, prijavili su porodični prijatelji kao nestanak u julu prošle godine.

Policija Novog Južnog Velsa (NSW) saopštila je da nije viđen od maja 2023.

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Stižu spasilački timovi i pomoć iz regiona i EU

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Stižu spasilački timovi i pomoć iz regiona i EU

Pokrenuli su istragu o njegovom nestanku i kako je vrijeme odmicalo "otkrivene su neke sumnjive okolnosti". U subotu su australijska policija saopštila da je uhapsila i optužila njegovu 53-godišnju suprugu Nirmeen Noufl zbog sumnje za njegovo ubistvo.

"Detektivi će na sudu tvrditi da je žena ubila svog muža prije nego što je isjekla njegovo tijelo kako bi sakrila ostatke", navodi se u saopćenju policije NSW-a.

"U isto vrijeme, detektivi su - uz pomoć specijalista - izvršili nalog za mjesto zločina u kući na Juno Parade, Greenacre."

Istrage se nastavljaju, dodala je policija.

'Ubistvo je brutalno... sablasno i bizarno'

Detektiv nadzornik Danny Doherty, iz policije NSW, rekao je novinarima: "Ubistvo je brutalno, a takođe je sablasno i bizarno.

Također ćemo navoditi da je iskasapila i raskomadala njegovo tijelo, stavila njegove dijelove u plastične kese, a zatim odložila njegove posmrtne ostatke u razne kante za smeće u stambenim područjima i industrijskim područjima jugozapadnog Sydneya."

Navodno je nožem i motornom testerom raskomadala tijelo svog supruga, odbacivši tijelo prije nego što je izvršila opsežno čišćenje kuće i zamijenila podove, javio je 7News, citirajući policajca.

"Njegovi ostaci nikada nisu pronađeni i sumnjam da će ikada biti locirani", rekao je gospodin Doherty.

Detektivka je navela da je optužena "imala veliku korist" od smrti svog supruga i "nagomilala mnogo neobjašnjivog bogatstva i putovala u Egipat i prodavala imanje".

Dodao je da se osmero djece para još uvijek miri sa gubitkom oca.

Nirmeen Noufl je uhapšena u Banks House - akutnoj bolnici za mentalno zdravlje odraslih u bolnici Bankstown, gdje je bila pacijent. U petak se pojavila pred lokalnim sudom u Bankstaunu gdje joj je odbijena kaucija, a sljedeće će se pojaviti na lokalnom sudu u Burfordu u decembru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije