Užas u Južnoj Africi: Deset članova porodice ubijeno u masovnoj pucnjavi

0
AA
Užas u Južnoj Africi: Deset članova porodice ubijeno u masovnoj pucnjavi
Foto: Twitter / Zločin se dogodio u jutarnjim satima

Naoružani napadači u istočnoj južnoafričkoj provinciji KwaZulu-Natal ubili su deset članova iste porodice, saopćila je policija u petak, prenosi AA.

Lirandzu Themba, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da se incident dogodio u gradu Pietermaritzburg u ranim jutarnjim satima u petak.

"Nepoznati naoružani ljudi upali su na imanje u Pietermaritzburgu i napravili zasjedu. Smrtno je stradalo sedam žena i tri muškarca", navodi Themba u saopštenju.

Premijer liga BiH: Velika pobjeda FK Sarajevo, Francis Kyeremeh junak susreta

Premijer liga BiH: Velika pobjeda FK Sarajevo, Francis Kyeremeh junak susreta

Obraćajući se novinarima na mjestu događaja, ministar unutrašnjih poslova Bheki Cele rekao je da su dvojica osumnjičenih koji su navodno umiješani u pucnjavu uhapšeni, a da je jedan osumnjičeni ubijen tokom pucnjave s policijom.

Cele je rekao da su pronađena tri komada vatrenog oružja, a policija traga za četvrtim osumnjičenim koji je pobjegao.

Najmlađa žrtva u masovnoj pucnjavi imala je 13 godina, a najstarija 63, navodi Cele. Rekao je da postoji visoka stopa kriminala u provinciji KwaZulu-Natal gdje je ove sedmice prijavljeno nekoliko pucnjava.

Policija je saopĆila da još istražuje motiv zločina.

Masovne pucnjave su učestale u Južnoj Africi, gdje je u periodu od aprila do juna 2022. u prosjeku svakog dana ubijeno 70 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije