Užas u Argentini: 20 godina silovao kćer, zlostavljao je od njene devete godine

Radiosarajevo.ba
Užas u Argentini: 20 godina silovao kćer, zlostavljao je od njene devete godine
Foto: Ilustracija / Unsplash / Na slici nije prikazana djevojčica iz teksta

Otac (57) iz Argentine, koji je po zanimanju zidar, uhapšen je zbog optužbe da je 20 godina silovao kćer, koja mu je za to vreme rodila četvero djece.

Djeca su pronađena u bungalovu u malom gradu Arequito u blizini Santa Fea u Argentini, a policija je prilikom pretresa pronašla i dva pištolja, piše Mirror.

Osumnjičeni otac je djeci dao biblijska imena.

Kćerka (32) je policiji rekla da ju je otac zlostavljao od njene devete godine i da je on otac njene djece starosti 11, 13, 17 i 19 godina.

Kuća u kojoj su živjeli nazvana je „Kuća horora“, po objektu u kojem je austrijski monstrum Josef Fritzl svoju kćerku držao kao seksualnu robinju 24 godine.

Državni tužilac Juan Pablo Banos potvrdio je da je istraga u toku, kao i da je ocu određen pritvor, nakon što ga je kćerka prijavila policiji.

„U ponedjeljak je žena starosti 32 godine došla u policiju i rekla da ju je otac seksualno zlostavljao od njene devete godine i da mu je rodila četvero djece koja imaju između 11 i 19 godina“, kazao je lokalnoj radio stanici.

Dodao je da su je prijetnje koje je dobijala vjerovatno držale zarobljenom.

Zvaničnici su potvrdili da je osumnjičeni odvojen od žene.

DNK testovi treba da potvrde da li je osumnjičeni otac četvero djece.

Policija istražuje da li je on uz pomoć pištolja koji su pronađeni držao kćerku u kući i prisiljavao je na seksualne odnose.

Lokalni mediji pišu da su komšije ove žene u mjestu Arequito znali šta se dešava i da su pokušali upozoriti policiju, ali im je rečeno da policija ne može ništa uraditi dok žrtva ne optuži svog oca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije